0339 401 9120770 380 343

Despre noi

Introducere
Clinica Medicală Diaconia Brăila - Clădire

Clinica Medicală Diaconia Brăila este o clinică creștină nonprofit care oferă asistență și îngrijire medicală de calitate pe diferite specialități, incluzând laborator de analize, servicii de stomatologie și fizioterapie. Aceasta a fost inaugurată pe 15 octombrie 1997 și a avut un impact semnificativ asupra Brăilei de atunci, încercând să realizeze o diferență în domeniul medical. Scopul clinicii este de a demonstra dragostea creștina prin asistența medicală oferită, încercând să îmbine eficiența, armonia și respectul.

În iunie 2008 a avut loc deschiderea unui nou sediu al Centrului Medical Diaconia, realizat în parteneriat cu organizaţia Serving HIM din Dallas, Texas. Sediul a fost realizat în conformitate cu cele mai înalte standarde occidentale, în urma unei investiţii derulate pe parcursul a 7 ani. Mobilierul, dotările şi echipamentul clinicii sunt în proporţie de 95% noi, donate şi aduse din SUA. Această clinică modernă este situată, pe str. Belvedere nr. 10 din Brăila, în spatele hotelului Traian.

Ne propunem ca Diaconia să îndeplinească cele mai exigente cerinţe ale comunităţii locale. Dorinţa noastră este să oferim servicii medicale de o calitate ireproşabilă tuturor celor care au nevoie.

Scurt istoric
Clinica Medicală Diaconia Brăila - Broșură

Centrul Medical Diaconia a luat ființă în anul 1997, fiind parte a viziunii pastorului Bisericii Baptiste Sfânta Treime Brăila, Iosif Ștefănuți. Cu ajutorul organizației creștine IAP din Spokane, Washington, acesta a achiziționat o casă, care mai târziu a fost restaurată, amenajată și dotată pentru a găzdui un cabinet de consultații și un laborator de analize.

A fost un început mic, cu doar 3 persoane - dr. Doina Dorobanțu, Marcela Beciu (asistentă) și Teodora Ciucă (administrator) - care au fost gata să facă o lucrare de pionierat: prima clinică medicală bazată pe principii creștine. La scurt timp a venit și autorizația laboratorului de analize, alăturându-se astfel echipei dr. Aurora Mardare, Elena Ștefanache (biochimist) și Tabita Ghiura (asistentă).

Datorită calității serviciilor medicale și a profesionalismului de care s-a dat dovadă, numărul pacienților a suferit o creștere considerabilă, rezultând din nou în mărirea personalului. S-au alăturat echipei dr. Marta Tudor (medic generalist) și dr. Nicolae Dorobanțu (medic chirurgie generală), cel din urmă punând la dispoziția clinicii ecograful personal.

În vara anului 1997, clinica a adus prima echipă de misiune medicală cu voluntari americani, în parteneriat cu organizația RAM din SUA. Aceștia au acordat consultații și medicamente gratuite tuturor celor care au participat.

În anul 1998, prin intermediul organizației GMF, o noua echipă cu medici dentiști din Dallas, Texas, a venit în Brăila pentru a susține activități de voluntariat. Observând nevoile cu care se confruntă pacienții, dedicarea și implicarea echipei clinicii și impactul deosebit pe care l-au avut, au decis sa revină cu echipe de voluntari și în anii următori. Astfel, a luat ființă organizația ServingHIM, cu sediul in Dallas, Texas. Dr. Kevin Seidler, împreună cu Iosif Ștefănuți au hotărât construirea unei noi clinici medicale, pe terenul aflat lângă Biserica Sfânta Treime.

Cu toate că la acea dată nu existau fondurile necesare unui asemenea proiect, cei doi vizionari nu au abandonat ideea. Prin credință și perseverență, aceștia și-au văzut visul împlinit în iunie 2008.

În toți acești ani, numărul pacienților a crescut exponențial, contribuind asftel la o creștere semnificativă a personalului medical. În prezent, în cadrul clinicii Diaconia își desfășoară activitatea peste 30 de medici și peste 15 asistente medicale.